Zondag 26 juli

Gemma moest vandaag voor het eerst weer een openwaterwedstrijd zwemmen. Marcel moest werken dus opa Rinus ging mee. Lotte en Jochem hebben lekker met water en zand gespeeld. Het was ook Noor haar eerste kennismaking met het openwaterzwemmen. Ze heeft bij opa op schoot lekker om zich heen zitten kijken. Ze is veel wakker geweest en heeft daarna vannacht heerlijk geslapen.

Woensdag 22 juli

Lotte mocht een recept uit haar kookboek uitproberen. Ze heeft voor een taart gekozen. Ze heeft met een beetje hulp een lekkere kwarktaart gebakken. Opa Evert en Oma Carla kwamen 's avonds eten en een stukje taart proeven.

Vrijdag 17 juli

Marcel moest alweer werken. Jochem en Lotte zijn naar de creche geweest. Helaas was Noor niet in haar beste humeur en heb ik veel met haar op de arm gezeten.

Donderdag 16 juli

Een dagje Julianatoren met het hele gezin. Een aanrader om met kleine kinderen heen te gaan. Leuke attracties en lekker overzichtelijk. Eindelijk kiddyrides waar je niet voor hoeft te betalen.

Woensdag 15 juli

Marcel heeft vakantie maar moest gewoon werken. Vandaag een dagje thuis met de kids. Soms ben je zo blij als ze om 20 uur op bed liggen.

Dinsdag 14 juli

Lotte en Jochem zijn een dagje op de Hoek geweest.

Maandag 13 juli

We zijn vandaag met Lotte naar Nemo geweest. We hebben op PR bij Sloterdijk geparkeerd en zijn met de trein naar Amsterdam CS gegaan. Daarna zijn we de hele dag druk geweest met proefjes doen. Lotte vond het helemaal geweldig.

Zondag 12 juli

We hebben vanmorgen in de Meerkamp in Amstelveen gezwommen. Jochem is en blijft net als z'n zus een echte waterrat. Hij springt, klimt en klautert overal op en af. Lotte heeft ook lekker gespeeld. Ze wilde niet aan papa laten zien hoe goed ze zonder bandjes kan zwemmen. Dat doet ze na de vakantie wel weer zei ze.

zaterdag 11 juli

Als je zonder bandjes kan zwemmen moet je ook leren om zonder zijwielen te fietsen. Het op en afstappen vindt Lotte nog moeilijk maar verder kan ze nu zonder zijwielen fietsen.

vrijdag 10 juli

Lotte mag een badje verder met het zwemmen! Ze mag naar het volgende uur. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan en is super trots op alles wat ze kan.

's Middags zijn we naar de receptie van de trouwerij van Harrie en Chantal geweest.

Donderdag 9 juli

Lotte gaat super vooruit. Ze kan al zonder kurken of bandjes zwemmen. Op haar rug gaat iets beter dan op haar buik. Verbazingwekkend hoeveel ze in zo'n week vooruit kunnen gaan.

Noor en Jochem moesten langs de kinderarts. Noor gewoon als controle omdat ze op de couveuseafdeling gelegen had. Alles was goed dus Noor hoeft niet meer terug te komen.
Jochem moest terug komen omdat het zonder de pufjes toch niet helemaal lekker gaat. We gaan dus weer puffen met hem en over 3 maanden komen we terug op controle

Maandag 6 juli

Het is de eerste week van de zomervakantie van Lotte. Ze doet deze week mee aan de intensiefcursus van zwemschool de Zwaantjes. Iedere ochtend van 08.30-11.00 uur heeft ze zwemles. We zijn benieuwd wat ze vindt van zolang les op één ochtend

Ook moesten we vandaag voor het eerst met Noor naar het consultatiebureau. Alles was prima en Noor is ook hard gegroeid. (zie curve)

Zondag 5 juli

We zijn met het hele gezin op verjaardagsvisite in Dronten geweest. 's Middags ook nog even langs het ziekenhuis met Noor om neusdruppels te halen.

Zaterdag 4 juli

Lotte had haar laatste zwemles van die schooljaar. Ze mocht haar vader of moeder meenemen. Omdat Marcel niet zo van zwemmen houdt mocht ik mee met haar. We hebben een les van de juf gevolgd en ook nog allerlei spelletjes met alle ouders gedaan.

(en nog een stukje uit een blog op hyves, ja ik ben te lui om opnieuw te tikken)

We zijn ook met Noor langs de kinderarts geweest. Vanaf gistermiddag was ze al niet helemaal lekker en zag het er naar uit dat ze ziek begon te worden. Vannacht had ze veel slijm gespuugd en kon ik aan haar merken dat ze niet helemaal lekker was. Vanmorgen gekeken of ze koorts had, dat was nog niet zo 37.8. Wel had ik al tegen Marcel gezegd (ik had naar een bookmaker moeten gaan ;-) ) dat ze vandaag wel koorts zou krijgen en inderdaad, via 38.0 liep het op tot 38.4 vanmiddag/vanavond. Toch maar even gebeld het Lucas (we vonden de officiele weg te lang, eerst naar de huisartsenpost in het Spaarne en dan maar zien wat ze doen) en mochten naar de EHBO komen. Daar was het mega druk. Dan is een man in het ziekenhuis toch wel handig. We mochten naar binnen en gelijk naar de kinderafdeling waar de kinderarts Noor onderzocht. Ze had inmiddels 38.7 (gelukkig, ik was al bang dat de koorts weg zou zijn en ik voor paal zou staan) maar was verder goed alert. Het viel gelijk op dat je haar hoorde ademen en dat haar neus flink vol zat. KNO here we come ;-) verder waren alle controles goed.
Er is bloed afgenomen en getracht urine in een plaszakje te krijgen. Urine is niet gelukt, ontlasting wel alleen dat hadden we niet nodig.
Verder werd er veel aan ons overgelaten. We hebben er voor gekozen om zo weinig mogelijk aan onderzoeken te laten doen omdat de situatie nu niet gelijk zorgwekkend was (dit was ook het advies van de kinderarts, als wij het niet vertrouwden zouden ze meer doen).
We mochten kiezen of we opgenomen wilde worden of liever naar huis wilden. De kinderarts zei het aan te durven ons naar huis te sturen maar mochten wij het niet willen/durven dan was het geen probleem om te blijven.

Als de uitslagen van het lab over een uur of 2 bekend zijn belt de kinderarts. We overleggen dan ook even of er nog iets veranderd is. De kans bestaat dus nog dat we terug moeten vanavond/vannacht. Morgen om 12 uur hebben we sowieso een belafspraak.
Verder mogen we zetpillen geven die we vanuit het ziekenhuis hebben meegekregen.
Ook hebben we donderdag nog een controleafspraak op de poli voor Noor, die stond sowieso al.

Voor zover Noor d'r eerste bezoek aan de EHBO.

Oh ja, mocht er wat zijn dan zal er niet snel een update komen. M'n comp was volgens Marcel aan een upgradetje toe en is niet te gebruiken en met z'n 4en op 2 computers is al druk, laat staan nu we op 1 comp moeten. Verder zijn we morgen de hele dag op verjaardagvisite dus van internetten komt dan niks.

Welterusten allemaal.


Update 23.00 uur:

de bloeduitslagen zijn allemaal goed. Alles wijst op een virusinfectie. Daar doe je niks aan, je kunt alleen de koorts onderdrukken. Toch moeten we morgen nog even bellen om te vertellen hoe het gaat.

Woensdag 1 juli

Noor heeft vandaag voor het eerst gezwommen. Samen met Lotte en Jochem ging ze naar ouder en kind zwemmen. Ze vond het heerlijk! Daarna zijn we naar de juwelier in Osdorp gegaan om gaatjes in haar oren te laten prikken.

Dinsdag 30 juni

Noor is vandaag voor het eerst een middag alleen met Marcel geweest. Ze heeft weer goed uit het flesje gedronken.

Maandag 29 juni 2009

Vandaag zijn we met het hele gezin naar Duinrel geweest. We boften met het weer, de temperatuur was goed en pas tegen het eind van de middag brak het zonnetje door en werd het heel warm. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Vooral de glijbaan en speeltuin waren favoriet van Jochem en Lotte. Op de terugweg zijn we met z'n vijven gaan wokken.

Zondag 28 juni 2009

Matthijs, Linda en Wouter zijn op kraamvisite geweest. Julia was er helaas niet bij, zij was logeren. Noor is verwend met een borduurwerkje voor op haar kamer.
Toen Matthijs, Linda en Wouter weer weg waren zijn we bij opa Evert en oma Carla op visite geweest. Jochem en Lotte hebben met water, steentjes en zand gespeeld.

zaterdag 27 juni 2009

Rochelle vierde haar verjaardag. Na de zwemles van Lotte zijn we naar Zwaanshoek gegaan om daar lekker te bbqen

vrijdag 26 juni 2009

Noor heeft vandaag haar eerste bezoek aan de huisarts gebracht. De schimmelinfectie bij haar billen is nog steeds niet over. We gaan nu met Daktarine smeren.
We hebben de hele middag lekker in de speeltuin gezeten

woensdag 24 juni 2009

Jochem heeft vandaag afgezwommen voor guppy 2. Samen met Marcel heeft hij alle oefeningen gedaan. Noor en ik hebben samen gekeken.

's middags had ik een lunch van school. Marcel is toen met Lotte, Jochem, Noor en Elise naar de speeltuin gegaan. Wat een heerlijk weer!

Jochem vond dat hij genoeg gezwommen had voor vandaag want het zwembad wilde hij niet meer in. Vorige week met kleren aan vond hij het leuker.

Dinsdag 23 juni 2009

Lotte heeft vanmorgen haar eerste sportdag gehad en Marcel, sportief als hij is, heeft als hulpvader meegeholpen.

's middags na de vergadering op school zijn collega's van Gemma op bezoek geweest. Noor is verwend met een leuk truitje en een cadeaubon. Nu kunnen we zelf wat leuks voor haar uitzoeken.

Maandag 22 juni 2009

Noor heeft de hele dag gejankt. Krampjes, veel vieze luiers en de hele dag honger. Een echte regeldag. Gelukkig is hij inmiddels voorbij en hebben we weer een tevreden meid.

Zondag 21 juni 2009

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een mooie zin die goed op vandaag slaat. In Spaarnwoude was een openwaterwedstrijd en daar moesten we natuurlijk even gaan kijken. We waren al vroeg uit bed en even voor twaalven gingen we richting Spaarnwoude. Lotte en Jochem vielen onderweg in slaap en ik kon terwijl Marcel bij Lotte en Jochem in de auto bleef rustig kletsen en showen. Opa en oma kwamen ook nog even kijken (ook opa kan het niet missen) en veel later als in de planning zat gingen we richting huis. Marcel, Lotte en ik wilde 's avonds nog even naar Mebar en toen zijn opa en oma maar met ons mee naar huis gegaan om op Noor en Jochem te passen. Voor de 2e keer heeft Noor gekolfde melk uit de fles gedronken.

Zaterdag 20 juni 2009

Vanmorgen zijn we al vroeg boodschappen gaan doen. Na de boodschappen zijn we naar de spelletjesmiddag bij mebar gegaan. Jochem heeft aan alle spelletjes meegedaan en heeft een mooie herinnering gekregen.

's avonds kwamen opa en oma oppassen. Marcel en ik zijn weer naar de feesttent gegaan om naar het optreden van Danny de Munk te kijken.

Noor heeft voor het eerst afgekolfde melk uit de fles gedronken. 90cc heeft ze zonder moeite naar binnen geklokt.

Vrijdag 19 juni 2009

Vandaag zijn we met z'n allen naar de kinderfeestmiddag van mebar geweest. In de grote feesttent was een kindershow die over toveren ging. Jochem is helemaal uit zn dag gegaan en deed met alles mee. Lotte vond het ook leuk. En Noor..... Die heeft lekker liggen slapen ondanks alle herrie.

's avonds zouden Marcel en ik eigenlijk ook naar Mebar gaan. Op het laatste moment hebben we besloten om toch maar thuis te blijven.

Donderdag 18 juni 2009

Om 15.00 uur zijn we met z'n allen naar de speeltuin gegaan. In het zwembad van de speeltuin zit inmiddels water. Jochem was al 10 keer gewaarschuwd niet bij het water te gaan spelen. Toen ik Noor aan de borst deed zag hij zijn kans schoon. Hij ging op de rand van het zwembad staan en riep een, twee hoepekee en sprong zo met kleren en al het water in. Ik had verwacht dat hij wel zou schrikken van het koude water. Helaas, dat deed hij niet. Hij klom gewoon weer op de kant en riep weer een twee hoepekee. Zwaar beledigd was hij dat hij uit het water moest komen. Ach, vanaf deze week is het weer mooi weer. Dan kan hij vast nog heel lang in het zwembad spelen.

Noor is gewogen door de wijkverpleegkundige die thuis op bezoek is geweest. Ze weegt nu 3910 gram. Ook heeft ze een schimmelinfectie bij haar billen. We behandelen het met gentiaanviolet

Woensdag 17 juni 2009

Jochem heeft weer zwemles met papa gehad. Volgende week mag hij afzwemmen voor guppy 2.

Dinsdag 16 juni 2009

Lekker een stukje gewandeld met Noor.

Maandag 15 juni 2009

Marcel wilde om 06.30 op zijn werk zijn omdat Epic (hetgeen hij nu voor werkt in het ziekenhuis) online ging. Dat betekende dat ik op m'n eerste dag alleen thuis gelijk 3 kinderen aan kon kleden en op tijd op school moest zijn. Ik was blij toen ik om 09.30 uur na de boodschappen thuis was en ben even lekker op bed neergeploft. Lotte heeft haar zusje trots laten zien in de klas. Het blijft toch gek dat het zoveel meer tijd kost om te herstellen na deze zwangerschap

Zondag 14 juni 2009

Een drukke dag met visite. Ome Wim, Tante Leck, Cerintha, Anisa en omi kwamen als eerst langs. 's Middags kwamen ook Rick, Giel, Paul en Michelle nog. Noor is flink verwend met kleertjes en een leuk speeltje voor in de box.

Zaterdag 13 juni 2009

Lotte heeft vandaag weer zwemles gehad. Ze vond het water te diep. Sinds ze op het tweede uur van het doelgroepenbad zwemt kan ze bijna niet met haar hoofd boven water blijven. De bodem staat lager als bij het eerste uur maar omdat Lotte zo'n ukkepuk is is dit eigenlijk net te laag voor haar.

We hebben vandaag de laatste dag kraamzorg gehad. Helaas zit het er al weer op. Nu zullen we zelf weer alles bij moeten houden.

Jochem kwam Valeska tegen in het zwembad en is met haar mee naar huis gegaan. 's Avonds zijn wij op visite geweest voor hun openhuis en de verjaardag van Dylan. Jochem heeft zich prima vermaakt en had lekker patatjes gegeten. Wat is hij toch makkelijk.

Vrijdag 12 juni 2009

De lactatiekundige is vandaag langsgeweest. We gaan toch weer behandelen tegen spruw maar dit keer met gentiaan violet. Ik heb het maar gelijk besteld. Nu hopen we dat het eindelijk een keer over gaat. Verder gaat alles eigenlijk goed. Noor zou iets netter kunnen happen en hier moeten we aan werken. Het is moeilijk om een drinktechniek af te leren maar anders lopen we continu het risico op kloven.

Donderdag 11 juni 2009

Noor is alweer een week oud. Aan de ene kant is ze er nog maar zo kort maar aan de andere kant alweer zo lang.

Lotte wordt door opa en oma opgehaald bij school en blijft 's middags lekker thuis. Ze is best wel van slag door alle gebeurtenissen en kan zo even bijkomen.


Woensdag 10 juni 2009

Een nieuwe start van het dagboek. Dit keer niet meer een dagboek per kind maar 1 dagboek voor de hele familie.

Marcel is vandaag lekker vrij en is met Jochem naar ouder en kind zwemmen.

Lotte mocht van mij thuis blijven en zou dit ook eigenlijk doen. Toen ze vanmorgen wakker werd was ze er nog heilig van overtuigd dat ze thuis zou blijven maar rond kwart voor acht besloot ze toch om maar naar school te gaan. Dat was dus even haasten op de vroege ochtend.

Noor is net onder de douche geweest. Voor het badje is niet heel veel ruimte en douchen vindt ze heerlijk. Ook is ze vanmorgen weer gewogen. 3680 gram maar liefst. Al ruim 2 ons boven haar geboortegewicht. Hoewel we het al wisten is dit een extra bevestiging dat ze super veel voeding binnen krijgt. Vrijdag komt er een lactatiekundige thuis om even te kijken hoe het met de borstvoeding gaat. Over de productie maak ik me geen zorgen wel denk ik dat ze verkeerd aanhapt en dat ik daarom pijn heb met voeden. Ook zit ik voor m'n gevoel steeds tegen borstontsteking aan. M'n borsten doen pijn en m'n temp gaat steeds wat omhoog. Ach, we zien wel hoe het loopt. Voorlopig krijgt Noor voldoende voeding binnen en dat is het belangrijkst.

De verloskundige komt ook langs. We krijgen verlenging van de kraamzorg. Er komt sowieso vrijdag iemand en misschien zaterdag ook nog.

Dinsdag 9 juni 2009

Maandag 8 juni 2009

Lotte en Jochem trakteren op school/de creche en de BSO.

Verder zijn er geen bijzonderheden.

Zondag 7 juni 2009

Eindelijk mogen we naar huis. De uitslag van de kweken is goed. Geen GBS of andere bacterie aangetoond. Als we thuis zijn staat al snel de kraamhulp voor de deur. Een super vrouw! Wat heeft die ons huis opgeruimd, schoongemaakt en bijgehouden. Alleen al daarvoor zou je ieder jaar een keer bevallen ;-)

De zondag is voorbij voor we het in de gaten hebben. Nog even naar AH voor wat boodschappen en vroeg ons bed in.

Zaterdag 6 juni 2009

Van mij mag Noor mee naar huis, de kinderarts wil alleen zeker weten dat de uitslagen van de kweken goed zijn. Achteraf blijkt dat ze vanmorgen al voor het laatst de sterke antibiotica (Genta) heeft gehad. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft ze vreselijk gehuild. Ze had ontzettend veel last van krampjes. Om 24.00 uur heb ik haar naar de wiegenkamer gebracht. Daar heeft ver verpleging geprobeerd om haar rustig te krijgen met warme doeken. Uiteindelijk is dit gelukt en heeft ze tot 06.00 uur geslapen. Toen heb ik haar opgehaald voor een voeding.

Lotte heeft vandaag weer zwemles gehad. Ze blijft het super vinden om nu naar het tweede zwemuur door te zijn. Vol trots heeft ze aan Marcel laten zien wat ze allemaal kan.

Vrijdag 5 juni 2009

Marcel doet aangifte op het stadsdeelkantoor. We krijgen een pakket met daarin een handdoek en een knuffelkoe. Alle nieuwe "Amsterdammers" krijgen zo'n pakket. Hoewel ze toch Zwanenburgse wordt moet ze aangegeven worden in Amsterdam, daar is ze immers geboren.

Noor doet het nog steeds goed. We moeten om 09.00 uur terug naar de couveuseafdeling om de antibiotica te krijgen.

Lotte heeft op school een mooi hart gemaakt met daarin een vouwwerkje. Jochem heeft ook trots over zijn nieuwe zusje verteld. Ze komen 's middags weer op visite en gaan niet weg zonder Noor een dikke knuffel te geven.

Donderdag 4 juni 2009

Als de verloskundige 's nachts komt blijkt er nog niet veel ontsluiting te zijn.
Wel zijn de weeen heel erg en heb ik het heel koud. Ook ben ik vreselijk aan het overgeven. We besluiten voor pijnstilling naar het ziekenhuis te gaan omdat het er niet naar uit ziet dat dit thuis goed gaat verlopen. Iets in mij zegt op dat moment al dat het beter is naar het ziekenhuis te gaan. Het besluit kost me veel moeite omdat ik gewoon in bad wil bevallen. Die pijn daar moet doorheen te komen zijn, maar wat is dat gevoel dat er iets niet goed zit?

In het ziekenhuis blijkt de hartslag van Noor veel te hoog. De gynaecoloog wil minimaal 45 minuten ctg hebben. Ik kan je vertellen dat dat lang is als je gelijk pijnstilling wil hebben. Daarvoor ga je immers naar het ziekenhuis. Voorlopig zit die pijnstilling er niet in.
Omdat de hartslag hoog blijft wordt er nieuw beleid bepaald. Er moet een bloedkweek van Noor afgenomen worden. Ik word in de beugels gelegd en met een soort krabbertje gaan ze naar binnen om bloed van het hoofdje van Noor af te nemen. Als de uitslagen van de kweek bekend zijn wordt er verder beleid bepaald. Ondertussen lig ik aan het ctg, inmiddels is er een draadje op het hoofdje aangesloten om de hartslag in de gaten te houden en kan ik geen kant op. Verre van ideaal om de weeen op te vangen maar ach, ik geloof niet dat ik er veel van gemerkt heb. Zelf zak ik steeds een beetje weg en tijdens de weeen blijf ik overgeven.

De uitslag van de bloedkweek is bekend. Er is nog niks bijzonders te zien. De anesthesist wordt gebeld om de ruggenprik te gaan zetten. De hoop is dat de ontsluiting wat sneller gaat verlopen want voor Noor is het beter als ze er snel uit komt.

De anesthesist zou onderweg zijn en ieder moment kunnen we richting de recovery om de ruggenprik te laten zetten. Het is nu 07.30 uur. Uiteindelijk moet ik tot 09.00 wachten op de ruggenprik.

In de tussentijd krijgt Noor het steeds moeilijker. Haar hartslag is nog steeds hoog (rond de 180) en tijdens weeen zakt hij terug tot soms maar 80. De dienst van de arts assistent zit er op en de gynaecoloog zelf en de vk van het ziekenhuis komen kijken hoe het er voor staat. Ik krijg te horen dat ik niet meer zo lang heb om natuurlijk te bevallen en dat ze hopen dat die ruggenprik snel gezet wordt. Ik word alvast naar de recovery gereden en moet daar wachten op de anesthesist. Vlak voor de ruggenprik toucheren ze nog even. Eigenlijk heb ik al teveel ontsluiting en de afweging wordt gemaakt om hem toch te zetten. Dan maar persen met ruggenprik. Ik krijg nog een goed 1 uur, dan moet Noor er uit zijn anders gaan ze de natuur een handje helpen.

Een verademing die ruggenprik!! Ik stop met spugen, kom weer bij en krijg in de gaten wat er allemaal aan de hand is.
Als ik terug ben op de verloskamer geef ik mijn eigen vk aan het idee te hebben te moeten persen. Even later voelt de vk van het ziekenhuis en ze willen van binnen mee stimuleren maar dit blijkt niet nodig te zijn. Ik mag persen. Na 4 minuten persen en flink uit elkaar getrokken te zijn (ze moest er snel uit) wordt Noor geboren. Ze doet het gelukkig gelijk goed. De kinderarts pakt haar gelijk aan en kijkt haar na. Daarna gaat ze met de couveuse naar boven. Pas na 2 uur krijgen we haar te zien.

Lotte komt samen met Jochem 's middags kijken. Zie je wel dat het een meisje werd! Lotte had gewoon gelijk. Jochem is helemaal verliefd op Noor

Om 21 uur 's avonds komt Noor naar beneden van de couveuse afdeling naar mij toe. We hebben geluk, we krijgen een eigen kamer. Noor slaapt goed.

 

Woensdag 3 juni 2009

Als ik van het ouder en kind zwemmen terugkom heb ik het idee dat m'n vliezen gebroken zijn. Omdat het niet heel hard loopt kijk ik het nog even aan. 's Middags als  we terug komen uit de speeltuin weet ik het bijna zeker. De verloskundige komt kijken en ze blijken inderdaad gebroken. Er zijn nog geen weeen.

We weten dat het nu binnen 24 uur geboren moet worden. Gokken we het er op dat Lotte en Jochem slapen en dat het vannacht geboren wordt? Lotte wil graag bij Valeska logeren en Jochem gaat naar opa en oma. Later blijkt het maar goed te zijn dat we deze keus gemaakt hebben.

Marcel vult 's avonds het bad en ik ga optijd naar bed. Misschien kan ik nog wat uitrusten.
Rond 11 uur beginnen de weeen en rond 3 uur zijn ze regelmatig om de 4 minuten.
Ik bel de vk en die komt langs. Er is nog erg weinig ontsluiting maar de weeen